Mergpijp soep
Course: HoofdCuisine: EuropeesDifficulty: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereidingstijd
15
minutesKooktijd
1
hour15
minutesCalorieën
300
kcalVetten
10
gramVetten
10
gramKoolhydraten
20
gramEiwitten
15
gramMergpijp soep is een traditionele soep die gemaakt wordt van mergpijpen, rundvlees en diverse groenten. Mijn mergpijp soep zorgt voor een unieke smaak en textuur. Daarnaast is het ook erg gezond. Mergpijpen zijn namelijk rijk aan callogeen, calcium en andere mineralen. De groenten voegen vitamines en vezels toe. Probeer dit culinair recept voor thuis.
Ingrediënten mergpijp soep
2 Mergpijpen
1 Ui, fijngehakt
2 Wortels, in plakjes gesneden
2 Stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
2 Teentjes knoflook, fijngehakt
1 Laurierblaadje
1 Takje verse tijm
1 Liter runderbouillon
2 Aardappelen, in blokjes gesneden
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze mergpijp soep
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de mergpijpen toe en bak ze aan beide kanten voor ongeveer 5 minuten per kant goudbruin.
- Voeg de fijngehakte ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe aan de pan. Bak ze voor 6 minuten samen met de mergpijpen tot de groenten zacht zijn geworden.
- Voeg het laurierblaadje, takje tijm en runderbouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 1 tot 1,5 uur, tot de mergpijpen zacht zijn geworden en het vlees van het bot begint te vallen.
- Verwijder de mergpijpen uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
- Voeg de blokjes aardappel toe aan de soep en laat ze ongeveer 15 minuten koken tot ze zacht zijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie als je dat lekker vindt.
Notities
- Tips om je mergpijp soep meer smaak te geven:
- Voeg groenten toe zoals prei, pastinaak of pompoen voor extra smaak en voedingsstoffen.
- Gebruik kruiden zoals rozemarijn of salie voor een andere smaakdimensie.
- Voeg op het einde een scheutje room toe aan de mergpijp soep voor een romige textuur.
- Voeg een scheutje citroensap toe voor een frisse smaak.
- Experimenteer met verschillende soorten vleesbouillon of voeg een scheutje rode wijn toe voor een diepere smaak. - Print dit recept uit, zodat je het nooit meer vergeet. Veel kookplezier en eet smakelijk!