browsing category: Eten & Drinken

Culinaire recepten voor thuis

Koken is één van mijn grootste passies. Ik geloof er in dat je niet naar een duur restaurant hoeft te gaan om culinair te kunnen eten. Met mijn culinaire recepten laat ik jullie zien hoe je culinaire recepten thuis klaar kunt maken. Het leuke is dat ze niet moeilijk te bereiden zijn en ook niet tijdrovend zijn. Ontdek de geheimen achter verfijnde gerechten en transformeer je huiselijke maaltijden in een culinair avontuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van mijn Cigköfte recept of mijn variatie op het Injera recept? Heerlijk en eenvoudig zelf te bereiden.

Mijn culinaire recepten voor thuis zijn zorgvuldig samengesteld om thuischefs van alle niveaus te inspireren. Of je nu een beginnende kok bent die de basis van het koken wil leren of een ervaren chef die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, ik heb voor ieder wat wils. Door te kiezen voor mijn culinaire recepten leer je nieuwe technieken en ontdek je nieuwe wereldwijde smaken.

In mijn blogs deel ik ook mijn variatietips om het gerecht nog net wat meer smaak te geven. Het zijn culinaire recepten die zowel traditionele klassiekers als moderne twists bevatten.

Bladerdeeg hapjes kerst
Eten & Drinken

Bladerdeeg hapjes kerst

Bladerdeeg hapjes voor kerst zijn de ideale feestelijke traktatie.

Ze zijn snel en gemakkelijk te maken, smaken heerlijk en zien er feestelijk uit op tafel.

Met deze hapjes scoor je bij elke gast, want je kunt eindeloos variëren. Van hartige kaasrolletjes toto zoete mini-appelflappen; met bladerdeeg tover je in een mum van tijd iets bijzonders op tafel.

Laat je inspireren door deze heerlijke culinaire recepten voor thuis.

Lekker, makkelijk én een echte eyecatcher op je kerstbuffet.

Mijn bladerdeeg hapjes voor kerst

Mini-Brie en Cranberry hapjes

Recipe by EllesCourse: BijgerechtCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Porties

12

hapjes
Bereidingstijd

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Calories

80

kcal
Eiwitten

2

gram
Vetten

4

gram
Koolhydraten

7

gram
Totale kooktijd

25

minutes

Smeuïge brie gecombineerd met frisse cranberrysaus in een krokant jasje.

Ingrediënten

  • 1 Vel bladerdeeg

  • 6 Plakjes brie, gehalveerd

  • 3 Eetlepels cranberrysaus

  • Optioneel: gehakte walnoten voor extra crunch

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkantjes en leg ze op de bakplaat.
  • Leg op elk vierkantje een stukje brie en een theelepel cranberrysaus.
  • Vouw de hoekjes van het bladerdeeg licht omhoog en bak ze 15 minuten goudbruin.
  • Serveer ze warm met wat gehakte walnoten als garnering.

Notities

  • Tip: Voeg een klein beetje honing toe voor een extra zoete toets.

Spinazie-Feta twisters

Recipe by EllesCourse: BijgerechtCuisine: MediterraansDifficulty: Makkelijk
Porties

10

Porties
Bereidingstijd

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Calorieën

100

kcal
Eiwitten

3

gram
Vet

6

gram
Koolhydraten

8

gram
Totale kooktijd

24

minutes

Knapperige bladerdeegstengels gevuld met spinazie en feta.

Ingrediënten

  • 1 Vel bladerdeeg

  • 50 Gram verse spinazie, fijngehakt

  • 50 Gram feta, verkruimeld

  • 1 Ei, losgeklopt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de spinazie en feta in een kom.
  • Snijd het bladerdeeg in lange stroken en verdeel het spinazie-feta mengsel over de stroken.
  • Rol de stroken op als een spiraal en leg ze op de bakplaat.
  • Bestrijk met losgeklopt ei en bak ze 15 minuten goudbruin.

Notities

  • Tip: Voeg een snufje knoflookpoeder toe aan het mengsel voor extra smaak.

Zoete mini appelflappen

Recipe by EllesCourse: BijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

8

Hapjes
Bereidingstijd

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Calorieën

70

kcal
Eiwitten

1

Gram
Vetten

3

Gram
Koolhydraten

10

Gram
Totale kooktijd

30

minutes

Klassieke appelflappen in mini-formaat, perfect voor een zoete afsluiting.

Ingrediënten

  • 1 Vel bladerdeeg

  • 1 Appel, geschild en in kleine blokjes

  • 1 Eetlepel suiker

  • Halve theelepel kaneel

  • Poedersuiker voor garnering

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de appelblokjes met suiker en kaneel.
  • Snijd het bladerdeeg in vierkantjes en leg een beetje appelmengsel in het midden.
  • Vouw de flapjes dicht en druk de randen aan met een vork.
  • Bak ze 20 minuten goudbruin en bestrooi met poedersuiker.

Notities

  • Tip: Serveer met een dot slagroom voor een extra feestelijke touch.

Bladerdeeg hapjes zijn perfect voor kerst

Bladerdeeg hapjes zijn niet alleen lekker, maar ook handig. Je bereidt ze snel voor, bakt ze net voor het serveren en hebt geen gedoe met ingewikkelde recepten.

Voor de ultieme smaak gebruik je uiteraard verse ingrediënten en werk je met kruiden of specerijen die je hapjes net dat beetje extra geven.

Met deze hapjes wordt je kerstfeest een gegarandeerd succes!

Read More
1 2 5
Page 1 of 5