Eten & Drinken

Red velvet taart met ganache

Bij mijn tante’s verjaardag kreeg ik een stuk red velvet taart. Het was ontzettend lekker. Fluffy, zoet, machtig. Tijdens het eten had ik wel het idee dat de taart 1 ding miste: chocola. Ik ben daarom de keuken maar ingedoken en heb red velvet taart gebakken met een ganache vulling. Mmmmm, wat was dát lekker!!

Recept:

Voor de taart

  • 2 opgehoopte eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 1 theelepel geconcentreerde gel kleurstof
  • 1,5 eetlepel water
  • 330 gram cakemeel, gezeefd
  • 1 theelepel zout
  • 113 gram ongezoute zachte boter
  • 185 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml plus 2 eetlepels karnemelk
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel witte azijn

Voor de ganache vulling

  • 225 gram pure chocolade van goede kwaliteit, fijn gehakt
  • 125 ml zware slagroom
  • snufje zout

Voor de roomkaas glazuur

  • 113 gram ongezouten boter, zacht
  • 225 gram cream cheese, verzacht (gebruik geen vetarme)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 780 gram poedersuiker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Celsius. Neem 2 ronde cakevormen van 20 cm en vet deze in. Strooi er dan wat bloem in zodat de taart niet gaat plakken en leg daar vervolgens bakpapier overheen.
  2. In een kleine kom: meng de gezeefde cacao, kleurstof en water. Meng dit goed totdat je een dikke pasta krijgt, zonder klontjes. Leg dit nu apart.
  3. In een middelgrote kom, meng je de cakemeel en zout. Goed roeren om te mengen en leg deze ook apart.
  4. Meng de boter en suiker met een mixer. Meng deze op hoge snelheid ongeveer 3 minuten, tot het mengsel fluffy wordt.
  5. Voeg de eieren een-voor-een toe. Tussen het toevoegen van de eieren schraap je langs de rand van de schaal. Voeg ook de vanille en de kleurstof toe.
  6. Voeg de cakemeel en de karnemelk afwisselend toe en schraap langs de zijkanten van de schaal tussen het toevoegen.
  7. Bereid je voor, de komende paar minuten moet je snel zijn. Laat je niet afleiden door What’sApp of Snapchat.
  8. In een schaal van ongeveer 0,5 kop, meng je de baking soda en azijn. Het zal gaan borrelen. Geen paniek, dit is waarom je deze schaal hebt gebruikt. Voeg het gelijk toe aan het beslag. Meng dit nieuwe mengsel goed door.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cake vormen en leg deze in de oven.
  10. Bak deze 25 minuten. Als je wilt testen of de cake klaar is, dan prik je er met een tandenstoker is. Komt de stoker er schoon uit, dan is je cake klaar. Plakt er nog wat cake aan de stoker, dan kan deze nog even in de oven.
  11. Als de cakes klaar zijn, laat ze dan even afkoelen in de vormen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Gebruik een scherp mes en haal deze langs de rand van de cake om deze los te maken van de cake vormen. De cakes moeten volledig afkoelen voor je het glazuur erop kunt aanbrengen. Draai ze op de kop, haal ze uit de vormen en leg ze op een rekje om te koelen. Mochten ze van boven bol zijn, gebruik dan een kartelmes om ze vlak te maken.
  12. Nu gaan we de ganache maken. Verwarm de slagroom in een pan op laag tot middelhoog vuur. Blijf roeren zodat de slagroom niet aanbrandt. Laat het opwarmen totdat het bijna kookt. Zodra het kookt haal je het van het vuur. Giet de chocolade hier bovenop. Meng dit goed door elkaar met een garde tot je een glad mengsel hebt en de chocola volledig gesmolten is. Voeg hier nu het zout aan toe en blijf mengen. Laat het weer afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het aanbrengt op de cake. Het zal nu een stuk dikker en steviger zijn.
  13. Het glazuur: Meng de cream cheese en de boter met een mixer totdat ze erg glad zijn. Voeg daar het vanille aan toe en daarna de poedersuiker beetje bij beetje en blijf tussendoor mengen. Schraap af en toe langs de rand van de schaal zodat alles goed gemengd blijft. Als het glazuur glad en smeerbaar is ben je klaar. Als je niet alle suiker wilt gebruiken, dan doe je dat niet.
  14. Nu gaan we de cake bouwen. Dit is het leukste deel. Neem een van de twee cakes en leg deze op het bord waarop je de cake wilt serveren. Smeer hier een dikke laag ganache overheen. Als je niet alle ganache wilt gebruiken, dan is dat prima. Je kunt het altijd nog als snack eten 😉 Leg de tweede cake op de uitgesmeerde ganache. Hier gaat nu een hele dikke laag glazuur overheen. Zorg ervoor dat je de hele cake bedekt met glazuur en je hoeft niet spaarzaam te zijn. Gewoon lekker die taart bedekken met heerlijke cream cheese.
  15. De taart kun je het beste bewaren in de koelkast maar serveer hem wel op kamertemperatuur. Dan is de ganache niet te hard en komen alle smaken tot hun recht.

Als jij nog tips hebt hoe ik deze cake nóg lekkerder kan maken, dan hoor ik dat heel graag! 🙂

img-20161129-wa0002

Tags : featuredfood

    The author: Elles

    Of het nu gaat om mode, styling, nieuwe trends of leuke tips. Op mijn blog deel ik alles wat ik interessant vind. Zo lees je mee bij mij at home!