Wil je vlierbloesem siroop maken zonder suiker? Dan ben je hier op het juiste adres! Met mijn recept maak je zelf heerlijke vlierbloesem, geheel suikervrij. Deze heerlijke siroop is perfect voor het maken van verfrissende drankjes en cocktails, zoals mijn blauwe cocktails. Ook smaakt het goed als topping voor desserts.
Ingrediënten
- 15-20 grote vlierbloesemschermen
- 1 liter water
- 1 biologische citroen, in plakjes gesneden
- 500 gram honing (of ahornsiroop voor een veganistische optie)
- Optioneel: een paar takjes verse munt
Bereidingswijze
- Spoel de vlierbloesemschermen voorzichtig af onder koud water om eventueel vuil te verwijderen. Schud ze voorzichtig om overtollig water te verwijderen en leg ze op een schone handdoek om te drogen.
- Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de honing toe. Zorg dat je de honing volledig oplost.
- Haal de pan van het vuur en voeg de vlierbloesemschermen, plakjes citroen en eventueel verse munt toe aan het hete water. Dek de pan af en laat het mengsel 24 uur op een koele, donkere plaats trekken.
- Na 24 uur, zeef het mengsel door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste stoffen te verwijderen. Doe de vlierbloesemsiroop in gesteriliseerde flessen en zorg dat ze goed dicht zitten.
- Bewaar de vlierbloesemsiroop in de koelkast. Het blijft enkele weken tot enkele maanden goed, afhankelijk van de steriliteit van de flessen en de versheid van de ingrediënten.
Van je zelfgemaakte vlierbloesem siroop zonder suiker genieten
Geniet van je zelfgemaakte vlierbloesemsiroop zonder suiker door het te mengen met bruisend water voor een verfrissende drank, of gebruik het als een smakelijke toevoeging aan cocktails en desserts. Proost op gezondheid en geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte vlierbloesemsiroop!
Ook lekker om bij te doen: Zelf granola maken zonder suiker.